Πότσης Αθανάσιος

PhD, Πρόεδρος, Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), Μέλος ΔΣ ΕΛΔΟ

Ο Αθανάσιος Πότσης είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ενώ το 2002 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το σύνολο της έρευνας της διδακτορικής διατριβής πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γερμανικού Κέντρου Αεροδιαστημικής (German Aerospace CenterDLR) στο Μόναχο και χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια υποτροφίας από την εταιρεία AIRBUS.

Έχει εργάστει ως επιστημονικός συνεργάτης της AIRBUS Defense σε θέματα νέας τεχνολογίας στον χώρο της αεροδιαστημικής καθώς και στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Προγραμμάτων της εταιρίας Intracom Defense ElectronicsIDE.

Από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι σήμερα εργάζεται στον όμιλο επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Επενδύσεων (EFA Group) όπου είναι υπεύθυνος στρατηγικών επενδύσεων και διεθνών βιομηχανιών συνεργασιών στον χώρο της αεροδιαστημικής τόσο στην Ελλάδα όσο κυρίως σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα από το 2006 διδάσκει θέματα Αμυντικής Βιομηχανίας και Συστημάτων Στρατηγικής Επιτήρησης στην Σχολή Πολέμου Αεροπορίας (ΣΠΑ)

Διατελεί  πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ).Είναι μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του πρώτου Ελληνικού cluster διαστημικής τεχνολογίας και εφαρμογών (sicluster) ενώ πρόσφατα διορίστηκε  μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΔΟ.