Λουκάς Δημήτριος

Ιδρυτικό στέλεχος & Πρόεδρος, Ελληνο – Ζαμπιανό Επιμελητήριο

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι οικονομολόγος με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης (Βέλγιο) 1994 (πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων) και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης (Βέλγιο) 1996 (marketing). Μιλάει Ελληνικά, Γαλλικά και Αγγλικά. Έχει πραγματοποιήσει κατάρτιση σε θέματα εκπόνησης επιχειρηματικών σχεδίων, ειδικών μελετών οικονομικού ενδιαφέροντος, ανάλυση ισολογισμών και πληροφορική.
Έχει διδακτική εμπειρία σε σεμινάρια και διαλέξεις. Επίσης συμμετέχει σε πολλές επιτροπές αξιολόγησης επενδύσεων, εμπειρογνώμων σε εκθέσεις τραπεζικών μελετών, επιτροπές μεταπτυχιακών στο γαλλικό ινστιτούτο.
Έχει εκπονήσει πλήθος μελετών οικονομικού ενδιαφέροντος, μελέτες για προγράμματα επιχορήγησης μέσω αναπτυξιακών νόμων και λοιπών προγραμμάτων.
Έχει επαγγελματική εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε μεγάλες πολυεθνικές συμβουλευτικές επιχειρήσεις έως το 2005, ενώ από το 2006 ίδρυσε την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων και πληροφορικής Value Right AE, στην οποία έχει έως και σήμερα τη θέση του Προέδρου Δ/Σ και Διευθύνοντα Συμβούλου. Πρόκειται για εταιρεία που εξειδικεύεται σε επενδύσεις στο κλάδο του τουρισμού και στη διαχείριση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.