Δρ. Δημήτριος Μπακόλας

Πρόεδρος Ελληνο-ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Πρόεδρος, European Profiles S.A. & Διδάκτωρ Υπολογιστικής Γλωσσολογίας

Eργάσθηκε ως τεχνικός σύμβουλος για το Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN/CENELEC).

Το 1990 δημιούργησε το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΕΛΚΕΠΑ, το οποίο αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς και συμβουλευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα. Παρέμεινε διευθυντής του ως το 1995.

Από το 1996  είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της European Profiles A.E..

Μέλος διαφόρων επιτροπών εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. καθώς και Επιτροπών διμερών διακρατικών συνεργασιών της Ελληνικής Κυβέρνησης (1990-1995). Σύμβουλος των Κυβερνήσεων της Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Μολδαβίας, Σερβίας, Ουκρανίας, Ουζμπεκιστάν, Ρωσίας, Αιγύπτου και Μποτσουάνα. Project Manager πολυάριθμων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Tacis, Phare Meda) καθώς και της Παγκόσμιας Τράπεζας στους τομείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναδιάρθρωσης οργανισμών, κοινωνικής πολιτικής, ανθρωπίνων πόρων και πληροφορικής. Έχει εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία στις χώρες της Κεντρικής/Ανατολικής Ευρώπης, της Μεσογείου, σε Αραβικές και Αφρικανικές χώρες.

Έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα, μελέτες και βιβλία στα ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά και ουκρανικά. Ομιλεί πολύ καλά αγγλικά και ρωσικά και ξέρει γαλλικά, γερμανικά, πολωνικά και ουκρανικά.

Το Μάρτιο του 2017 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Ελληνο-ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.