Mardas Dimitris

Δημήτρης Μάρδας, Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις & Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ

Ο Δημήτρης Μάρδας γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Μαρτίου του 1955. Περάτωσε τις βασικές πανεπιστημιακές του σπουδές στο Τμήμα των Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια Paris I-Sorbonne (1979-80) και Paris II- Panthéon (1980-1982) στην οικονομία και έλαβε τον τίτλο του Διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Paris II- Panthéon (1990) στο γενικότερο αντικείμενο του Διεθνούς Εμπορίου.

Toν Ιανουάριο του 2015 ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα θέματα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Στις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Θεσσαλονίκης και ορίστηκε Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.

Εργάστηκε στη Γενική Διεύθυνση των Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων (Γ.Δ. ΙΙ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρώτη φορά, το 1987. Από το 1992 έως τα τέλη του 1994 εργάστηκε πάλι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχικά στη Γενική Διεύθυνση της Εσωτερικής Αγοράς – Βιομηχανικών Υποθέσεων (Γ.Δ. ΙΙΙ) και ακολούθως, στη Γενική Διεύθυνση της Εσωτερικής Αγοράς (Γ.Δ. ΧV). Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες, κατά το 1992-1994 συμμετείχε, ως μέλος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις πολυμερείς  διαπραγματεύσεις  του “Γύρου της Ουρουγουάης”, με θέμα την απελευθέρωση του Διεθνούς Εμπορίου.
Από τον Απρίλιο του 2000 έως το Φεβρουάριο του 2002  τοποθετήθηκε ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και από τον Οκτώβριο του 2002 έως τον Απρίλιο του 2004 ορίστηκε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ). Από το 2004 και μετά εκλέγεται σε διάφορα χρονικά διαστήματα ως εκπρόσωπος στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.
Έγραψε τα βιβλία: “Ελλάδα-ΕΟΚ. Η ελληνική γεωργία και το πρόβλημα της ένταξής της στην ΕΟΚ”, 1978, “Τα οικονομικά των προμηθειών του Δημοσίου”, 1999,ι “Από την ΕΟΚ στην ΕΕ”, 2005, Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, 2006. Δημοσίευσε σειρά άρθρων στα αγγλικά και στα γαλλικά με θέμα το διεθνές εμπόριο, τις ξένες επενδύσεις, την τεχνολογική έρευνα και τις επιπτώσεις της στο εμπόριο, την οικονομία της Τουρκίας  και την πολιτική των προμηθειών του δημοσίου.

Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Sarantos Charalampopoulos

Σαράντος Χαραλαμπόπουλος, Διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης, Χυμοί Χίου Α.Ε.

Ο Σαράντος Θ. Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε το 1973  στην Αθήνα, τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών ‘91 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης ΗΠΑ – BSBA’ 96  με ειδίκευση στο International Management.

Ενώ το  2008 παρακολούθησε το Executive Summer  MBA Entrepreneurship  στο LSE του Λονδίνου.

Εργάστηκε ως Δ/ντής Εξαγωγών της εταιρείας  Navarino Icons (του Ομίλου  Costa Navarino) όπου κατάφερε να ανοίξει την αγορά της ΑΣΙΑΣ με τοποθέτηση των αυθεντικών gourmet  προϊόντων σε αλυσίδα Λιανικής του Hong Kong,  ενώ διαπραγματεύτηκε με επιτυχία την τοποθέτηση των προϊόντων (κεραμικών – τροφίμων) στο Μουσείο J. Paul Getty Museum LA USA  και στη Qatar Duty Free, και συντέλεσε στην τοποθέτηση και ανάπτυξη πωλήσεων στην Αγγλία, Σαουδική Αραβία (αεροπορική εταιρεία) κα.

Από το 2014 εργάζεται στην εταιρεία ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ ΑΕ ως Δ/ντής Διεθνούς Ανάπτυξης με σημαντικές συνεργασίες όπως την Qatar Airways, COFCO CHINA (εταιρεία εμφιάλωσης & διανομής των προϊόντων της Coca Cola). Έχει συμβάλλει στην  επέκταση πωλήσεων μέσω απευθείας συνεργασιών,  με τις γνωστότερες αλυσίδες lifestyle & Gourmet Halls,  σε Hong Kong (Dairy Farm & CitySuper), Κίνα,  Koρέα  (Shinsegae Group), Μόσχα (Azbuka Vkusa), Γερμάνια (Kadewe Berlin).

Επίσης,  έχει αναπτύξει In Store Promotion & Tastings αναδεικνύοντας την Ελλάδα και το νησί της Χίου ως  Γαστρονομικό Προορισμό, συμβάλλοντας στις πωλήσεις των ελληνικών  & τοπικών προϊόντων.

Για την Εξαγωγική Ανάπτυξη & Δραστηριότητα έχει  λάβει το 1ο Βραβείο με την εταιρεία ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ ΑΕ  ως “Νέα Ελληνική Εξαγωγική Εταιρεία” και το 3ο Βραβείο για το προϊόν “Chios Gardens Fruit Juices” το 2015.  Επίσης προσφέρει τις υπηρεσίες του  ως Μέντορας σε νέους επιχειρηματίες   στο   πρόγραμμα  Venture Garden στο ALBA Graduate Business School”.  

Dimitris_Karavasilis

Δημήτρης Καραβασίλης, Σύμβουλος Διεθνούς Μάρκετινγκ και Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, DK Consultants

Ο Δημήτρης  Καραβασίλης είναι Σύμβουλος Διεθνούς Μάρκετινγκ και ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας DK Consultants που δραστηριοποιείται στην Συμβουλευτική Επιχειρήσεων με ειδίκευση τους τομείς του Εξαγωγικού Marketing και της Στρατηγικής Ανάπτυξης Διεθνούς Δραστηριότητας. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διεθνές Μάρκετινγκ στο University of Sheffield. Είναι μέλος της ΔΕ και του ΔΣ του Σ.Ε.Β.Ε. και Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα διεθνούς εμπορίου στο Ελληνο – Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Συμμετείχε στην Task Force συμβάλλοντας στην εδραίωση και ανάδειξη του εμπορίου και του χάρτη προώθησης των ελληνικών εξαγωγών. Είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ και διεθνών οργανισμών. Πριν την ίδρυση της «DK Consultants» είχε εργαστεί ως ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε Βιομηχανικές και Εμπορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1999 υποστηρίζει σημαντικές ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας στρατηγικές  εξαγωγικού μάρκετινγκ και πωλήσεων. Η DK Consultants βραβεύτηκε με τα 1α βραβεία Υποστηρικτικών και Προωθητικών Υπηρεσιών Εξαγωγών , Υποβοήθησης Εξαγωγέων, και Χρυσό Βραβείο Top Export Assistance Company στα Exports Ecosystem Awards 2013, Greek Exports Awards 2014 και 2015 αντίστοιχα.

Xristou

Δημήτρης Χρήστου, Manager, Market Development, GS1 Association Greece

O Δημήτρης Χρήστου, προέρχεται από την αγορά, με πλούσια ανάμειξη σε εμπορικές δραστηριότητες, τόσο ιδιωτικά όσο και ως διευθυντικό στέλεχος σε τμήματα πωλήσεων, τα τελευταία 25 χρόνια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και είναι πτυχιούχος της Σχολής Μηχανολόγων  Μηχανικών του ΑΤΕΙ Πατρών. Από 1/5/2015 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Manager, στο τμήμα Market Development  στον Οργανισμό GS1 Association Greece.Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά

Tsachpinis

Στράτος Τσαχπίνης, Ιδρυτής και Managing Director, Fotone LTD

Σπούδασε φωτογραφία και οπτική επικοινωνία.

1990-2003 δημιούργησε το μεγαλύτερο φωτογραφικό studio στη Β.Ελλάδα.

Το 2003 ίδρυσε την διαφημιστική εταιρία Fotone,η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες  της Θεσσαλονίκης.

Aπό το 2013 εως σήμερα ειναι πρόεδρος της Ενωσης διαφημιστικών εταιριών Β.Ελλάδος.

Spyridis Andreas

Ανδρέας Σπυρίδης, Ιδρυτής, iTrust Digital Strategy

Ο Ανδρέας Σπυρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο Τμήμα Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Βερολίνου, ενώ είναι κάτοχος τίτλου MBA.

 

Απασχολήθηκε ερευνητικά στη Γερμανία, προτού ιδρύσει την iTrust Digital Strategy (iTrust.gr) και επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

O Ανδρέας Σπυρίδης έφερε στην Ελλάδα μία νέα οπτική για το business development, μίας όπου η ανάπτυξη εταιριών λαμβάνει υπόψιν τις αποδοτικές δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει το διαδικτυακό marketing.

 

Μέσω της iTrust έχει βοηθήσει πλήθος brands και επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό να έρθουν στο προσκήνιο, εκμεταλλευόμενοι τη ψηφιακή τους προβολή. Επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα για τους πελάτες της και ισχυροποιώντας την εξαγωγική τους θέση, η iTrust έχει καταστεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα ανεξάρτητα digital agencies την χώρας. Για το 2016 αναγνωρίστηκε με τη μεγαλύτερη διάκριση στην κατηγορία Search Engine Optimization / Search Engine Marketing των e-volution awards.

Peltekis Savvas

Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος, TUV HELLAS (TUV NORD)

Ο κ. Σάββας Πελτέκης έχει γεννηθεί στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 1958 και αποφοίτησε το 1981 από το τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων – Μηχανικών του ΕΜΠ

Σήμερα είναι:

  • Διευθύνων Σύμβουλος της TUV HELLAS (TUV NORD) SA
  • Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ)
  • Μέλος Δ.Σ. TUV CYPRUS, TUV NORD EGYPT

Επί πέντε (5) χρόνια έχει διατελέσει Πρόεδρος της HellasCert (Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης – Πιστοποίησης) ενώ επί 15 χρόνια είναι μέλος τους ΔΣ της Ένωσης

Δραστηριοποιείται στο χώρο της Ποιότητας ήδη από το 1988 με αντικείμενα ενδιαφέροντος όπως:

– Προστασία του Περιβάλλοντος – Οικολογία – Πράσινη Ενέργεια

– Διαχείριση Ποιότητας σε Μεγάλα Κατασκευαστικά Έργα Υποδομής

– Εποπτεία της Αγοράς – Υγιής Ανταγωνισμός

Sarantavgas

Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς, Διευθυντής Τμήματος Standards & Solutions, GS1 Association Greece

O Δρ. Γεώργιος  Σαρανταυγάς είναι  Δ/ντής του Τμήματος  Standards & Solutions του GS1 Association Greece, αποκλειστικού μέλους του Διεθνούς Οργανισμού GS1 για την Ελλάδα, που ασχολείται με την εκπόνηση και προώθηση διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων για όλο το φάσμα την εφοδιαστικής αλυσίδας.  Είναι διπλωματούχος Ηλ/κός Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπολογιστών και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης στις Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες από το Πανεπιστήμιο του Bath (University of Bath). Το 2004 έλαβε υποτροφία από την Βασιλική Ακαδημία Μηχανικών της Μ. Βρετανίας (Royal Academy of Engineering) για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του, στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Cranfield (Cranfield University) από την οποία ανακηρύχτηκε διδάκτορας το 2008. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές και σε ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Γερμανία & Αγγλία), συμμετέχοντας σε έργα ανάπτυξης μηχανημάτων και λογισμικού με εταιρείες όπως Samsung, Thales, BAE, GE, Carl Zeiss, Philips, κ.α . Από το 2012-2014 διατέλεσε σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας σε θέματα τεχνολογίας, πληροφοριακών υποδομών και στρατηγικού σχεδιασμού. Διετέλεσε επίσης αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ στο Νοσοκομείο Σωτηρία από το 2013 έως 2014. Από το 2014 εργάστηκε ως συντονιστής επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και επιθεωρητής CE.  Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών και Ινστιτούτων όπως IEEE, IET, ΕΕL, TEE.

Kaldiris Argyris

Αργύρης Καλδίρης, Marketing Senior Manager, ICAP Group

Ο Αργύρης Καλδίρης είναι πτυχιούχος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ανάπτυξη και Σχεδιασμό Επιχειρησιακών Συστημάτων στο City University in London.

Εργάζεται στην ICAP από το 1998. Τα τελευταία 2 χρόνια, ως υπεύθυνος Marketing των κύριων υπηρεσιών του Ομίλου ICAP, συμμετέχει στη βελτίωση των υφιστάμενων υπηρεσιών, στον σχεδιασμό νέων προϊόντων και στην στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου σε θέματα Marketing και Επικοινωνίας.

Το 2011  εργάστηκε στο Γραφείο Έργου (Project Office)  του Ομίλου και συμμετείχε σε έργα ανάπτυξης των B2B υπηρεσιών και εργαλείων. Παλαιότερα ο Αργύρης Καλδίρης ήταν στη Διεύθυνση Management Consulting της ICAP  και σε συνεργασία με την Bain Italy συμμετείχε στον σχεδιασμό στρατηγικής marketing για μεγάλο χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Επίσης ως συντονιστής Έργου συμμετείχε (Project Coordinator) στην Ποιοτική Αναβάθμιση Πελατοπληροφοριακού συστήματος Ελληνικής Τράπεζας με κύριες αρμοδιότητες τον συντονισμό και παρακολούθηση του Έργου και τον σχεδιασμό διαδικασιών εκκαθάρισης και εμπλουτισμού. Έχει συμμετάσχει σε έργα Αναδιοργάνωσης, υλοποίησης συστημάτων παροχής επιχειρηματικής πληροφόρησης, αξιολόγησης Ανθρώπινου Δυναμικού και ανάπτυξης εργαλείων  πωλήσεων (CRM) και οικονομικών στοιχείων (ERP).

papaspyropoulou

Ελίνα Παπασπυροπούλου, Director, Insurance Technical Division, HDI Global SE, Hellas

H Ελίνα Παπασπυροπούλου είναι Director, Insurance Technical Division στην HDI Global SE, Hellas για τις εργασίες της εταιρείας στην Ελλάδα, τις χώρες των Βαλκανίων (Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βοσνία, Κόσσοβο και Σλοβενία) και της ΝΑ Μεσογείου (Τουρκία, Μάλτα, Ισραήλ και Κύπρο). Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με πολυετή εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο. Είναι αντιπρόεδρος της επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Επίσης, έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΣΕΣΑΕ) καθώς και εισηγήτρια για θέματα ασφάλισης αστικής ευθύνης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ), στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), στον Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Vagianis Nikolaos

Νίκος Βαγιάννης, Υπεύθυνος Πωλήσεων και Λειτουργιών της COFACE σε Ελλάδα και Κύπρο.

Γεννημένος το 1971 στην Αθήνα, σπούδασε στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και τελειώσε το Μεταπτυχιακό του στο HENLEY MANAGEMENT COLLEGE (M.B.A), στο Ην. Βασίλειο, με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική Στρατηγική.

Έχει εργαστεί στην Οικ. Διεύθυνση της SCA HYGIENE PRODUCTS S.A. και ακολούθως ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως Ασφαλιστής Πιστώσεων το 2000 στην Gerling Kreditversicherung AG, εν συνεχεία στην ATRADIUS CREDIT INSURANCE N.V. και ακολούθως στην EULER HERMES HELLAS A.E. Aπό τον Ιούλιο του 2014 είναι ο Υπεύθυνος των Εργασιών του Ομίλου COFACE για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Έχει ένα γιο.

Passa Evi

Εύη Πασσά, Eπικεφαλής Δ/νσης Συναλλακτικής Τραπεζικής, Όμιλος ΕΤΕ

Η κ. Πασσά είναι επικεφαλής της Δ/νσης Συναλλακτικής Τραπεζικής του Ομίλου της ΕΤΕ. Εποπτεύει το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στις Λειτουργίες (Operations) του Trade Finance, των Πληρωμών, του Cash Management και του F.I. Επίσης είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατηγικής για τα Συστήματα Πληρωμών και την Ανάπτυξη Εργασιών Trade & Supply Chain Finance του Ομίλου της ΕΤΕ. Πριν ενταχθεί στην Εθνική Τράπεζα, εργάστηκε στην EFG Eurobank σαν επικεφαλής των Διευθύνσεων Trade Finance & Loans Administration , έχοντας στην ευθύνη της, τις κεντρικές λειτουργίες εργασιών Trade Finance, Εγγυητικών και Εταιρικών χρηματοδοτήσεων, καθώς και την Ανάπτυξη Εργασιών Trade Finance του Ομίλου της Eurobank. Έχει σημαντική εμπειρία σε έργα Business Process Reengineering, , Supply Chain Financing και Systems Integration καθώς και στον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης του διασυνοριακού εμπορίου με διεθνείς οργανισμούς. Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π και κάτοχος  BSc (Honors)  σε Business Studies από το Thames University-UK. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πληρωμών της ΕΕΤ, της επιτροπής του ΔΕΕ για θέματα Διεθνούς Εμπορίου, του I.Τ.F.A (International Forfaiting Association), του B.A.F.T (Bank Association for Financing & Trade), του T.S.U Commercialization Steering Committee του SWIFT , του European Banking Association ,  του Operations Council, του Ελληνοκινεζικού και του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου.

Daskalopoulos

Κωνσταντίνος Δασκαλόπουλος, Γραμματέας Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Α΄, Υπουργείο Εξωτερικών

Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων & Νομικής Αθηνών. Μεταπτυχιακό Νομικής Αθηνών στο Διοικητικό και Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο.

Το έτος 1994 εργάστηκε στην Τράπεζα Εργασίας όπου εισήλθε κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού.

Τα έτη 1995-2004 εργάστηκε ως Δικαστικός Εμπειρογνώμονας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εισήλθε κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού. Απασχολήθηκε σε υποθέσεις Ευρωπαϊκού, Υπαλληλικού Δικαίου, Πολεοδομικές κ.α. Συμμετείχε σε ομάδες εργασίας για την οργάνωση του Τμήματος Νομολογίας και ήταν ο πρώτος επικεφαλής του καθώς δημιουργήθηκε και το πρώτο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα αναζήτησης νομολογίας του Δικαστηρίου.

Συμμετείχε σε ανακριτικές ομάδες του ΣτΕ για διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς στο Ελληνικό Δημόσιο.

Από το 2005 υπηρετεί στο Υπ. Εξωτερικών ως Υπάλληλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, κατόπιν επιτυχούς αποφοίτησης της Εθνικής Σχολής Δημοσίας Διοικήσεως. Έχει υπηρετήσει στα Γραφεία Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Σικάγου (2006-2011), Ερεβάν (2011-2013) και ήδη υπηρετεί από τον Αύγουστο του 2014 στο Πεκίνο.

Το 2005 υπηρέτησε στην Β2 Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (χώρες ΚΑΚ, Ρωσίας, ΕΕ, ΕΖΕΣ). Το 2013 υπηρέτησε στη Β4 Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (χώρες ΕΕ, ΕΖΕΣ) του Υπ. Εξωτερικών.

Polychroniou Nektarios

Νεκτάριος Πολυχρονίου, Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Μποτσουάνα στην Ελλάδα - Δικηγόρος

Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Master of Laws του Πανεπιστημίου Georgetown της Ουάσινγκτον ΗΠΑ.

Ως Πρόξενος από το 2006, είναι αρμόδιος για την προώθηση των διμερών εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Μποτσουάνα και της συνεργασίας σε οικονομικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά κ.α. θέματα, με πρωτοβουλίες για τη σύσφιξη των σχέσεων σε επίπεδο κοινοβουλευτικής διπλωματίας και την προώθηση του μοντέλου ανάπτυξης της Μποτσουάνα. Είναι μέλος Δ.Σ. του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Ανάπτυξης.

Δικηγόρος Αθηνών, επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου «Πολυχρονίου & Συνεργάτες» με ειδίκευση στο αστικό/εμπορικό δίκαιο και το οικονομικό έγκλημα. Ειδικός σύμβουλος σε νομικά θέματα επιχειρηματικού σχεδιασμού.

Συγγραφέας στην έκδοση “Business and Management Practices in Greece – A Comparative Context” της Palgrave Macmillan Λονδίνου και πλείστων μελετών θεματολογίας Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και Αναπτυξιακής Κοινότητας Νοτιότερης Αφρικής.

Έχει τιμηθεί για την προσφορά του από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας και άλλους φορείς.

Σωτήρης Μουσούρης, Πρόεδρος, Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητηρίο, τ. Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, ΟΗΕ

Καταγωγή Θράκη και Κεφαλληνία, ανατράφηκε στην Αθήνα, πτυχίο Νομικής και Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας), δεκανεύς, υπότροφος Fulbright,Master στα οικονομικά (Πανεπιστήμιο Βοστώνης) Doctor of Business Administration  (Harvard Business School).

Οικονομολόγος στη Γραμματεία Ηνωμένων Εθνών ( Νέα Υόρκη 1966-1981), Υποδιοικητής  ΕΤΒΑ (1981-82), Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ (Συντονιστής Ειδικών Οικονομικών Προγραμμάτων Βοηθείας, Διευθυντής Κέντρου εναντίον του Απαρτχάιντ,  Διευθυντής Τμήματος Πολιτικών Υποθέσεων, Προσωπικός Εκπρόσωπος Γεν. Γραμματέα για Αφγανιστάν και Πακιστάν και Συντονιστής Ανθρωπιστικής Βοήθειας 1982-1995).

Πρόεδρος Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης (1995-2000), Αντιπρόεδρος  Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (1997-σήμερα),  Ιδρυτικό μέλος Διοικούσας Επιτροπής Ανοικτού Πανεπιστημίου (1997-2004), Εθνικός Εκπρόσωπος στο Ίδρυμα Ασία-Ευρώπη-A.S.I.F. (1998-σήμερα), Ειδικός Απεσταλμένος Υπουργού Εξωτερικών για την Αφρική και Αναπτυσσόμενες Χώρες (1997-2004), Ιδρυτής και Πρόεδρος Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου (1999-σήμερα).

Παρασημοφορήθηκε το 2006 από τον Πρόεδρο Ν. Αφρικής (Grand Companion O.R. Tambo “For his excellent contribution to the struggle against Apartheid and for contributing to the development of the African Continent”).

Eπίτιμος Διδάκτωρ πανεπιστημίων Αριστοτελείου και Πελοποννήσου.

Άλκης Δρακινός, Αναπληρωτής Επικεφαλής Γραφείου Ελλάδας, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)

Ο Άλκης Δρακινός εργάζεται για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Από τον Ιούλιο 2015 εργάζεται ως Αναπληρωτής Επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδος.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1984 στην Εθνική Τράπεζα ως υπάλληλος δικτύου. Άρχισε να εργάζεται στην EBRD το 1993 ως Βοηθός στην Έδρα ΔΣ Ελλάδος – Πορτογαλίας. Το 1996 μετακινήθηκε σε θέση Associate Banker στην Ομάδα Χρηματοοικονομικών Οργανισμών της EBRD πραγματοποιώντας επενδύσεις σε Funds κεφαλαιουχικών συμμετοχών και χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων εταιρειών μέσω τραπεζών. Το 1999 ανέλαβε ως επικεφαλής του Γραφείου της EBRD στην Αρμενία όπου υποστήριξε επενδύσεις στον τραπεζικό, ενεργειακό, αγροεπιχειρηματικό και μεταποιητικό τομέα.

Επέστρεψε στη Ελλάδα το 2000 και εργάστηκε στην KPMG ως στέλεχος Corporate Finance εξειδικευόμενος σε αποτιμήσεις εταιρειών, συγχωνεύσεις και εξαγορές. Το 2005 εργάστηκε στο Κόσοβο  ως Στέλεχος Διεθνών Συναλλαγών και ειδικότερα ιδιωτικοποιήσεων  για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Kosovo Trust Agency. Το 2006 εργάστηκε στην Παρευξείνια Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης (BSTDB) στην Ομάδα Χρηματοοικονομικών Οργανισμών. Από το 2008 έως το 2011 Εργάστηκε ως επικεφαλής Τομέα Νέων Αγορών για τη Eurobank και επέστρεψε στην EBRD το 2012 αναλαμβάνοντας ως επικεφαλής του Γραφείου της EBRD στο Τουρκμενιστάν. Στην  διάρκεια μιας τριετίας αύξησε τις εκεί επενδύσεις της Τράπεζας, διεύρυνε την τομεακή της δραστηριότητα και ανέδειξε το ρόλο της Τράπεζας στις Αρχές.

Κατέχει πτυχίο οικονομικών σπουδών από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάστερ στην Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, MBA από το Manchester Business School , και μονοετή τίτλο Corporate Finance από το London Business School.

Kalabokis Alkiviadis

Αλκιβιάδης Καλαμπόκης - Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης

Ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης προέρχεται από την αγορά, με πλούσια εξαγωγική δράση τα τελευταία 20 χρόνια. Κατάγεται από τη Σητεία του νομού Λασιθίου, είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Κρήτης και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει εκλεγεί Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης για 3 συνεχόμενες τριετίες  από το 2005  έως και σήμερα. Από το Μάιο του 2011 έως το Μάρτιο  του 2014 βρισκόταν στο τιμόνι του ΟΠΕ. Από 1/4/2014 έως 31/5/2014 ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου για τον Τομέα Εξωτερικού Εμπορίου, στον Νέο Φορέα Εξωστρέφειας «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» – Enterprise Greece S.A.

Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε συνέδρια και έχει διδάξει σε σεμινάρια που αφορούν στα ελληνικά προϊόντα, τη συσκευασία, το regional marketing κ.α.

Από 1/7/2015 μέχρι και σήμερα έχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία GREAT – Greek Exports and Trade, εταιρεία που αναλαμβάνει την οργάνωση εκθεσιακών συμμετοχών.

karantzis Tzanetos

Τζανέτος Καραντζής - Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’, Πρόεδρος, Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων

Γεννημένος to 1962 στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και τελείωσε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Essex (Ην. Βασίλειο), στην Πολιτική Θεωρία.

Εργάσθηκε για 3 χρόνια στον κλάδο των πωλήσεων, στην Beiersdorf και S.C. Johnson. Από το 1994 είναι στέλεχος του κλάδου Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

Εκτός από Διευθύνσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, έχει υπηρετήσει στα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Πρεσβειών Σόφιας, Βελιγραδίου, Τιράνων, Βουδαπέστης και από τον Ιανουάριο 2015, Ρώμης.

Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

Michalos Konstantinos

Κωνσταντίνος Μίχαλος - Πρόεδρος, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, & Πρόεδρος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960, και σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών.

Από το Μάρτιο του 2012 είναι Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, και από το 2006 Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (θέση στην οποία επανεξελέγη το Δεκέμβριο του 2011). Από το 1988 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανικής – εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής.

Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, στο οποίο, την περίοδο 1998 – 2002, κατείχε τη θέση του Οικονομικού Επόπτη. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 Αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής.
Το 2004 – 2005 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Το 2005 – 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.
Το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.
Το 2009 εξελέγη μέλος ΔΣ του ΟΤΕ.
Το 2012 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ASTIR PALACE Α.Ε. και του Δ.Σ. της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.
Τον Οκτώβριο 2013 εξελέγη Αντιπρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων.
Τον Νοέμβριο 2013 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Βαλκανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων.
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είναι έγγαμος με τέσσερα παιδιά και μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

sakellaridi Christina_photo_NEW

Χριστίνα Σακελλαρίδη - Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ)

Γεννήθηκε στην Πλάκα. Φοίτησε στη Νομική Αθηνών και στη Faculte De Droite στο Παρίσι. Είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του ΔΣ της CPB ASSET MANAGEMENT, καθώς και μέλος του ευρωπαϊκού think tank EURO 50 GROUP. Μέχρι πρόσφατα διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και επί 20ετία Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ). Υπήρξε επίσης, Αντιπρόεδρος επί 8ετία στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, με έδρα το Παρίσι και μέλος ΔΣ της Τραπέζης της Ελλάδος.

Στον επιχειρηματικό στίβο έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχίες, τόσο ως Πρόεδρος της εξαγωγικής επιχείρησης “Χ. Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ”, όσο και από τη θέση της Προέδρου και Δ/νουσας Συμβούλου της εταιρείας επενδύσεων “INTERINVEST ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΕΧ”. Έχει διοργανώσει δεκάδες “Δεκαπενθήμερα Ελληνικών Προϊόντων” σε διεθνείς αλυσίδες του εξωτερικού.

Για το έργο και την προσφορά της, της έχουν απονεμηθεί, μεταξύ άλλων με “To διάσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ΑΕ Κύριο Κάρολο Παπούλια, “Tα διάσημα του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλίας”, από τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τα βραβεία “Ευρώπη 2003”, “Γυναίκα της Ευρώπης”, “Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία” κ.ά.